رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: ۵۰ درصد سیر کشور در سه هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی این استان تولید می شود.
به گزارش ندای غرب، رضا بهراملو در آیین اختتامیه جشنواره سیر سولان افزود: سیر و موسیر از محصولات گیاهان دارویی جایگاه ویژه ای در استان داشته و در راستای الگوی کشت به دنبال رشد و فرآوری و صنایع تبدیلی آن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در استان با بحران آب مواجه هستیم و باید به سمت کشت محصولات کم آب بر براساس الگوی کشت پیش برویم.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه ۳۵۰ واحد صنایع تبدیلی در استان همدان وجود دارد افزود: از این تعداد ۹۲ واحد شوریجات و ترشیجات است که در آن سیر و موسیر استفاده می شود.
بهراملو با بیان اینکه برای رشد تولید و صنایع تبدیلی برنامه ریزی شده است تاکید کرد: در سه هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی این استان سیر و موسیر کشت می شود و سالانه ۶۰ هزار تن سیر از آن برداشت می شود.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد سیر کشور در همدان تولید می شود افزود: عمده محصول تولیدی سیر و موسیر در شهرستان همدان و بهار تولید می شود .
بهراملو به احداث شهرک سیر اشاره کرد و افزود: برای احداث شهرک صنایع تبدیلی سیر نباید اراضی مرغوب را از بین برد و براساس قوانین باید از اراضی نامرغوب که کشاورزی در آن انجام نمی شود استفاده کرد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزی افزود: در همین راستا ۳۲۰ هکتار زمین برای شهرک صنایع غذایی در نظر گرفته شده اما عده ای مخالف محل احداث هستند و برای جابجایی این شهرک پافشاری دارند.
وی به اجرای طرح مولد سازی روستاها اشاره کرد و افزود: روستا محل تولید است و در همین راستا طرح مولد سازی روستاها در ۴۰۰ روستای همدان اجرا شد.
بهراملو گفت: طرح مولدسازی روستاها، با هدف احیای فعالیت های روستایی در قالب تولیدکننده دامداری، صنایع لبنی و بستهبندی به عنوان آزمونه به اجرا درآمد.
وی افزود: توسعه دامداریهای سبک و سنگین روستایی، توسعه شیلات و زنبورستانها، ایجاد صنایع کوچک روستایی در قالب صنایع لبنی، میوه خشک و صنعت بستهبندی، ایجاد گلخانههای کوچک مقیاس ۳۰۰ مترمربعی و توسعه فروشگاههای عرضه مستقیم محصولات روستایی از اهداف اجرای این طرح است.
گفتنی است سیر همدان خرداد سال ۱۴۰۲ ثبت جهانی شد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.