مدیر آب و خاک فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: 305 هزار هکتار از اراضی آبی این استان در سامانه پهنه بندی ثبت شده است که 54 درصد آن تحت پوشش سامانه های نوین آبیاری است.
به گزارش ندای غرب، یوسف کاکاوند با بیان اینکه از ۳۰۵ هزار هکتار اراضی ثبت شده فقط ۲۰۰ هزار هکتار مستعداجرای سامانه های نوین آبیاری است ادامه داد: بالغ بر ۱۶۴ هزار هکتار از اراضی آبی استان معادل ۸۲ درصد اراضی مستعد مجهز به سیستم نوین آبیاری شده است.
وی ادامه داد: با اجرای طرح های آبیاری تحت فشار ۳۲۸ میلیون مترمکعب سالانه صرفه جویی آب در بخش کشاورزی انجام می شود.
کاکاوند تاکید کرد: راندمان آبیاری متوسط استان قبل از اجرای سامانه ها حدود ۴۵ درصد و پس از اجرای سامانه ها به ۶۵ درصد ارتقا یافته است.
مدیر آب و خاک فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در استان همدان از سال ۱۳۷۳ آغاز شده و سامانه های اجرایی اکثرا سامان متحرک یا کلاسیک ثابت بارانی بوده است که در حال حاضر با توجه به گرم شدن هوا و کاهش رطوبت نسبی و تغییرات اقلیمی حاصل شده عملکرد قابل قبولی ندارند وحدود ۶۰ هزار هکتار از سیستم های اجرا شده فرسوده و نیازمند اصلاح و بهینه سازی هستند.
وی با بیان اینکه حدود ۴۵ درصد از اراضی آبی مستعد اجرای سامانه های آبیاری نوین در کشور تحت پوشش سامانه های نوین هستند افزود: برای افزایش راندمان آبیاری و بهبود عملکرد باید اجرای سامانههای آبیاری موضعی ،قطره ای ، هوشمند سازی آبیاری و آبیاری زیرسطحی را جزء اولویت های پروژه های اجرایی استان قراردهیم.
کاکاوند گفت: ۴۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار مصوب برای بهبود عملکرد سامانه های موضعی با تخصیص ۱۰۰ درصد به استان تعلق گرفته و هزینه شده است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.