دبیر موسسه بینالمللی خانه صلح استان همدان گفت: در ضمن برگزاری کلاسهای درس باید ساعاتی را برای شادی نوجوانان در نظر گرفت و به صورت محله محور می توان کلاسهای پیشگیری از خودکشی برای خانواده ها در مکانهای مختلف برپا کرد.
به گزارش ندای غرب، برابر آمار در ایران مردان دو برابر زنان خودکشی کامل دارند. بالاترین میزان خودکشی موفق در استان ایلام و استان کرمانشاه و به ترتیب استانهای لرستان، همدان، گلستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، آذربایجان غربی، کرمان، و کردستان جای دارند.
اما متاسفانه در دوسال اخیر همدان که در رتبه چهارم خودکشی قرار داشت با توجه به آمار رسمی و مردمی به رتبه سوم ارتقا یافته است.
محسن بازرگان دبیر موسسه بین المللی خانه صلح استان همدان در گفتگو با خبرنگار ما دلیل افزایش آمار خودکشی استان همدان را عوامل مختلف دانست و گفت: این عوامل شامل مشکلات روانی، اقتصادی، اجتماعی و اعتیاد است که می تواند رابطه مستقیمی با خودکشی داشته باشد.
وی ادامه داد: شایعترین سببهای خودکشی در میان مردان به ترتیب اختلالهای روحی و مشکلهای اقتصادی است. شایعترین سبب خودکشی نیز در میان زنان بهترتیب اختلافهای خانوادگی و مشکلات روحی و روانی است.
بازرگان اظهار کرد: ناعدالتی در موضوعات مختلف در بروز خودکشی درون استان همدان ارتباط معناداری با حاشیه نشینی، احساس نابرابری درون شهری از نظر خدمات دهی، باورهای قومیتی، حس نابرابری از درون فضای مجازی،استرس و اضطراب دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اينکه فضای مجازی به ویژه بلای خانمان سوزی است که گریبان مردم را گرفته و آموزش صحیح استفاده از فضای مجازی در مدارس، تلویزیون و دانشگاه ها به صورت فراگیر هم وجود ندارد، خاطرنشان کرد: متاسفانه طرحهای زیرساختی دلسوزان کشور مانند ((طرح قهرمان تو کیست فرزندم)) هم از سوی مسئولین کشوری بدون منافع مالی دیده نشده و نمی شود.
این مقام مسئول در موسسه بین المللی خانه صلح کشور با اشاره به اینکه شبکههای مجازیِ تصویری، تاثیر زیادی در ایجاد حس نابرابری در افراد دارد که این از خود نابرابری اجتماعی خطرناکتر است، گفت: البته باید توجه داشت که فضای مجازی فضای مثبت زیادی هم دارد و به صورت دو سویه است که مهم روش استفاده از آن است.
بازرگان تاکید کرد: مسئولان و والدین باید اندیشه هایی را در حل این مسائل مدنظر داشته باشند و با همکاری همه جانبه میشود مسئله را مدیریت کرد.
وی اضافه کرد: باید ابتدا جلوی زیاد شدن خودکشی را گرفت و همزمان با قوانین درست، ایجاد اشتغال کرد و برای مردم تفریحات حتی اندک را با توجه به مقدار درآمد آنها فراهم کرد.
بازرگان با اشاره به اینکه در ضمن برگزاری کلاسهای درس ساعاتی را برای شادی نوجوانان باید در نظر گرفت و به صورت محله محور می توان کلاسهای پیشگیری از خودکشی برای خانواده ها در مکانهای مختلف برپا کرد، تصریح کرد: برای این اقدامات می توان از نیروهای تحصیلکرده در رشته حقوق و روانشناسی استفاده کرد و از طرفی نیز صدا و سیما شبکه مخصوصی جهت ایجاد شادی در خانواده ها تدارک ببیند. پس لازم است که مسئولان خدمات دهی را در حاشیه شهر با عدالت بیشتر انجام دهند.
در پایان امیدواریم که در کشور و خصوصا استان همدان این موضوعات در اولویتها قرار گیرد تا شاهد خودکشی در بین مردم بخصوص نوجوانان با آمارهای بسیار تأسف بار نباشیم.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.