عملکرد سید مسعود حسینی در مقام شهردار همدان موجی از انتقادات عمومی را در شهر همدان موجب شده است، انتقاداتی که سالها به اعضای شورا منتقل شد و این روزها در قالب طرح سوال از شهردار به صحن شورای شهر همدان نیز کشیده شده است.
به گزارش ندای غرب ، در ساختار قانونی کشور، به گونهای پیشبینی شده که امور مدیریت شهری به اعضا شورای شهر ، واگذار شود و از این رو باید گفت روزهای سخت شهردار همدان شروع شده است و اختلافاتی که ۳ سال برخی از اعضای شورای شهر همدان خون دل خوردن و چیزی نگفتند تا نکند بهانه ای برای بهم ریختن جو شهر شود ، عیان شده است، حالا سید مسعود حسینی با پنج سوال از سوی شورای همدان مواجه است که این مقطع از مدیریتش را وارد فاز جدیدی میکند و ابزاری که تاکنون در همدان از آن استفاده نشده بود، حالا به کار اعضای شورای شهر همدان آمده است.
رضایی از مغازه داران خیابان باباطاهر با عصبانیت از عملکرد شهرداری همدان انتقاد میکند و میگوید ؛ ۴ماه است وسط خیابان را کنده اند و کار و کسب و بازار ما را از بین برده اند.
به کشف میراث فرهنگی در این خیابان اشاره می کنم، که اگر وسط خیابان با این وضعیت است به این خاطر است ، اما وی می افزاید: در هفته ۲ روز یا ۳ روز کارگران میراث فرهنگی میآیند مقداری خاک جابه جا میکنند و می روند.
ترابی راننده اتوبوس مسافربری درون شهری در مورد عدم حمایت سازمان اتوبوسرانی همدان انتقاد میکند و میگوید: ماشین ما فرسوده است ، نه تنها ماشین من ، بالای ۷۰درصد اتوبوس های شهری همدان فرسوده است، اتوبوس هایمان لاستیک درست و حسابی ندارند ، از لحاظ فنی مشکل دارند ، سالم ترین شان به روغن سوزی افتاده و توان تامین هزینهها را نداریم ، مگر چقدر کرایه می گیریم، حتی از عهده مخارج زندگی هم برنمیآییم ، سازمان اتوبوسرانی هم حمایت چندانی ندارد.
این راننده اتوبوس مسافربری درون شهری همدان با بیان اینکه انگار شهردار شهر را به حال خود رها کرده میافزاید: درساعات اولیه روز، ظهر و عصر منتهی به شب بیاید و وضعیت خیابانها را ببینید از دست ترافیک در خیابان های اصلی منتهی به میدان نمیشود رانندگی کرد، تاکسی ها یکطرف ، شخصی و اتوبوس و آدم درهم میپیچند.
هانیه که خود را کارمند شهرداری معرفی میکند میگوید ؛ بیش از ۱۲ سال است در شهرداری همدان سابقه کار دارم تا کنون چنین وضعیتی که حقوق کارکرد پرسنل را به او وام بدهند ندیده بودم.
وقتی تعجب را در چهره من میبیند به راضیه همکارش زنگ می زند و گوشی را در حالت اسپیکر قرار میدهد و بعد از برقراری ارتباط و خوش و بش همکارانه موضوع را به راضیه میگوید و راضیه کارمند دیگر شهرداری همدان پرداخت حقوق ماهیانه به پرسنل را در قالب وام تأیید میکند.
البته در محافل ، میهمانی ها ، گعده های دوستانه شهر همدان شهروندان و بویژه فعالان اجتماعی ، فرهنگی و محیط زیست و حتی بعضی متخصصان حوزه مدیریت شهری در جلسات شان موضوع استیضاح شهردار را مطرح مینمایند و به خاطر مشکلات موجود در شهر که ناشی از ناکارآمدی و ناتوانی تخصصی و تجربی شهردارهمدان است موضوع استیضاح را عنوان میکنند
اما بد نیست بدانیم که استیضاح شهردار مراحلی دارد که به صورت قانونی شورای همدان نتوانست آن را اجرا کند ، چراکه میبایست یک سوم اعضاء شورا درخواست استیضاح کنند تا این استیضاح اعلام وصول شود و به صحن شورا برسد و در آنجا باید دو سوم از اعضا به استیضاح رأی دهند تا شهردار برکنار شود و طی این ۳ سال بخاطر ۳ تا ۴ نفر اقلیت حاکم تا به امروز این مسئله رخ نداده است.
اعضای شورا طبق قانون وظیفه دارند که مصوبههای مرتبط با شهر را تصویب کنند و برعملکرد شهردار و شهرداری نظارت کنند. در نتیجه نظارت بر عملکرد شهردار و شهرداری، یک حق قانونی اعضا شوراست. همانطور که انتخاب شهردار برعهده اعضا شوراست، اگر به این نتیجه برسند که شهردار به وظایف خود عمل نمیکند، یا دچار انحراف و فساد شده و یا امور اجرایی شهر مختل شده است، طبیعتا میتوانند شهردار را عزل کنند.
آنچه درباره ضعف عملکرد حسینی مطرح است نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ از یکسو نارضایتی مردم همدان در مقابل نارضایتی اعضای شورای شهر که به عملکرد شهردار انتقاد میکنند، اعضایی هستند که به وظیفه قانونی خود به درستی عمل میکنند.
ضمن احترام به طرفداران شهردار فعلی، باید اشاره کنم که عموم مردم شهر همدان عملکرد این شهردار را قبول ندارند.
نظرسنجیها حکایت از عدم مقبولیت ایشان دارد. متأسفانه آقای حسینی عملکرد خوبی نداشته و مطالبهای برای برکناری ایشان شکل گرفته است. اگر شهرداری درست و به طور سنجیده عمل میکرد، مردم رویکرد تقابلی نداشتند ، انتظار مردم از اعضای شورای شهر برکناری سید مسعود حسینی از سمت شهردار همدان است.
گزارش از مهدی کیانی
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.