ما درشبکه های اجتماعی
تلگرام: @nedayegharb اینستاگرام: @nedayegharb ایتا: @nedayegharb روبیکا: @nedayegharb

  • شناسه : 1210
  • 15 ژوئن 2024 - 17:11
  • ارسال توسط :
  • نویسنده : منیژه فرهانپور
خیابانی در مسیر تاریخ 
ندای غرب از روند کاوش های خیابان باباطاهر گزارش می دهد؛

خیابانی در مسیر تاریخ 

نوع برخورد با آثار تاریخی و اینکه این آثار به چه شکل حفظ شود  و مردم همدان چگونه با دوران گذشته تاریخ ارتباط بگیرند برای جهانیان حائز اهمیت است.

 

به گزارش ندای غرب، اینجا ابتدای خیابان باباطاهر همدان است خیابانی که در قلب و مرکز شهر همدان‌جزو ۶ خیابان اصلی شهر است. در اوایل امسال شهرداری همدان بر آن شد که خیابان باباطاهر همدان را به عنوان سومین خیابان پیاده راه کند. کارهای عمرانی آغاز شد اما چیزی نگذشته بود که از دل خاک شواهد تاریخی نمودار شد و پروژه پیاده راه سازی را به تعطیلی کشاند.

حالا یک ماه است که باستان شناسان در خیابان باباطاهر در حال کار هستند تا بتوانند به شواهدی از دوران مختلف تاریخ دست یابند. امروز در بازدید از روند کاوش پروژه خیابان باباطاهر مسؤلان میراث فرهنگی و عده ای از خبرنگاران محمد شعبانی کارشناس باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان همدان اظهار کرد: در یک‌ماهی که از کاوش های خیابان باباطاهر می گذرد به شواهدی تاریخی از دوران  مختلف اسلامی و از قرون ابتدایی اسلام دست یافته ایم.

 

وی با اشاره به اینکه کاوش ها همچنان ادامه دارد افزود: امیدواریم بزودی به کاوش های دوران  قدیمی تر شامل دوران مادها، هخامنشيان  و ساسانیان برسیم.

شعبانی ادامه داد: به شخصه براساس کاوش های سال های گذشته در میدان امام همدان امیدواریم به شواهد تاریخی از دوران مادها و هخامنشيان معماری آن دوران در این خیابان برسیم.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون فضاهای کاربری  متعدد کشف شده از پخت و پز و تنورهای نان و خمره های ذخیره  نشان‌ می دهد که این فضا چه کاربری داشته است.

شعبانی با تاکید بر مقارن شدن این کاوش ها با ثبت جهانی هگمتانه گفت: نوع برخورد با آثار تاریخی و اینکه این آثار به چه شکل حفظ شود  و مردم همدان چگونه با دوران گذشته تاریخ ارتباط بگیرند برای جهانیان حائز اهمیت اس می تواند در ثبت جهانی هگمتانه تاثیرگذار باشد.

وی تاکید کرد: امیدواریم بعد از کاوش ها این قسمت به عنوان سایت موزه در معرض دید مردم قرار گیرد تا مردم بدانند زندگی گذشتگان با چه سبک  و شیوه ای بوده است.

کاوش ها با طراحی در معرض دید گردشگران قرار می گیرد 

در ادامه این بازدید  محسن معصوم‌علیزاده اظهار کرد: همکاران ما با مشاهده بخشی از آثار کشف شده از همان ابتدا به دقت کار کاوش را انجام دادند و با همکاری خوب شهرداری توانستیم بخش از آثار مربوط به دوره قاجار و بخشی به دوره اسلامی را در این منطقه مشاهده کنیم.

وی ادامه داد: نیاز بود کاوش ادامه یابد و اطلاعات بیشتری کسب شود که انجام اقداماتی در دستور کار قرار گرفت و تاکنون اتفاق خوبی افتاده و نشان دهنده یک آثار معماری بسیار خوب و ارزشمند در این منطقه است که تلاش می کنیم تا تقریبا یک ماه دیگر به نتیجه قطعی این پروژه برسیم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان خاطرنشان کرد: تفکر ما این است این پروژه به وضعیت ثبت جهانی هگمتانه کمک کند و بتوانیم بخشی از مستنداتی که در حوزه ثبت جهانی بوده را دست یابیم و برای ادامه کاوش‌هایی که ممکن است ما را به آثار مادی برساند اقداماتی انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه امروز مواردی را مطرح کردیم تا پروژه با سرعت بیشتری ادامه یابد و سریع به جمع‌بندی برسیم و جلسه ای هم در این خصوص با شهردار خواهیم داشت گفت: این پروژه می‌تواند ظرفیت خوب گردشگری به شمار آید و بخشی از آن با طراحی که انجام خواهد شد در معرض دید عموم قرار گیرد.

معصوم‌علیزاده با بیان اینکه ما درصددیم ضمن پیاده‌راه؛ مردم بخشی از هنر زیبایی معماری در دوران تاریخی مختلف و لایه‌های مختلف شهری را ببینند افزود: آثار کشف شده در اینجا صرفا مربوط به ساخت و ساز معماری است و آنچه در فضای مجازی گفته می شود صحت ندارد؛ آثار سفالی مربوط به دوره مختلف تاریخی و دیواره ها و ساخت و سازها مشخص است و تاکنون به این موارد دسترسی پیدا کردیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر بخشی از فضا را کاوش می کنیم و نیاز به فضای بیشتر نیست و همین فضای کاوش ما را به اطلاعات اصلی می‌رساند.

 

 

 

 

 

 

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*