ما درشبکه های اجتماعی
تلگرام: @nedayegharb اینستاگرام: @nedayegharb ایتا: @nedayegharb روبیکا: @nedayegharb

۷۰ درصد گشنیز کشور در همدان تولید می شود

۷۰ درصد گشنیز کشور در همدان تولید می شود

رئيس سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: بیش از 70 درصد گشنیز کشور در شهرستان نهاوند تولید شد.

به گزارش ندای غرب، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: بیش از ۷۰ درصد از تولید گشنیز کشور معادل حدود ۱۲ هزار تن از این محصول در نهاوند تولید شد.
رضا بهراملو اظهار کرد: ۹۹ درصد سطح زیر کشت گشنیز در این استان مربوط به شهرستان نهاوند و مابقی به شهرستان های تویسرکان و اسدآباد مربوط می شود.
وی با بیان اینکه گشنیر یکی از محصولات کم‌آب‌بر و کم‌هزینه است که به ۲ روش بهاره و پاییزه در نهاوند کشت می‌شود خاطرنشان کرد: تمامی مراحل کشت این محصول به صورت مکانیزه انجام و به‌طور متوسط در هر هکتار بیش از ۲ تن گشنیز برداشت می‌شود.
وی گفت: گشنیر تولیدی به علت نداشتن دستگاه و کارخانه‌های فرآوری مناسب در استان، به شکل خام به خارج از کشور صادر و سود آن نصیب دیگر کشورها می‌شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه سطح زیرکشت گشنیز در نهاوند به ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار می‌رسد افزود: هر سال بخش عمده‌ای از گشنیز به صورت خام‌فروشی به کشورهای منطقه به‌ویژه پاکستان صادر می‌شود این در حالی است که با توسعه زیرساخت‌های فرآوری، می‌توان ارزش افزوده بالاتری برای این برند مهم ایرانی ایجاد کرد.
بهراملو گفت: در حال حاضر ۳۰ واحد بوجاری، یک کارخانه اسانس‌گیری و روغن‌گیری و یک واحد عرق‌گیری گشنیز در این شهرستان فعال است.
گفتنی است اسانس مرغوب گشنیز نهاوند پایه تولید ۲۶۰ نوع عطر و ادکلن در کشورهای اروپایی است.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*