محسن بازرگان نویسنده طرح و ایده کاشت بامبو در استان همدان در گفتگو با ندای غرب گفت: طرح و ایده ای که با سیاسی کاری و تنگ نظری بررسی نشد و اجازه اجرا و بهره برداری در سال ۱۴۰۰ را نگرفت. وی ادامه داد: چوب بامبو از قویترین نوع چوب در دنیاست که انواع […]
محسن بازرگان نویسنده طرح و ایده کاشت بامبو در استان همدان در گفتگو با ندای غرب گفت: طرح و ایده ای که با سیاسی کاری و تنگ نظری بررسی نشد و اجازه اجرا و بهره برداری در سال ۱۴۰۰ را نگرفت.
وی ادامه داد: چوب بامبو از قویترین نوع چوب در دنیاست که انواع مختلف زیادی دارد چه از نظر ارتفاع و شکل ظاهری اما مجموعه چوب بامبو در برابر آب و رطوبت دوام زیادی دارد.
بازرگان خاطرنشان کرد: مورچه و موریانه میلی به خوردن چوب بامبو ندارند رشد سریع دارد .جلوگیری از فرسایش خاک می کند. می توان در ساخت و ساز ساختمان از آن بهره برد و شاید به جای میلگرد هم در مواردی استفاده کرد.
نویسنده طرح و ایده کاشت بامبو ادامه داد: بامبو سبک و دارای مقاوت فشاری ۲ برابر میلگرداست(۴۰۰ مگاپاسکال میلگرد در برابر ۸۲۰ مگاپاسکال بامبو) و در عین حال ۵ برابر سبکتر از فولاد و همینطور بسیار ارزانتر از آن است.
وی اظهار کرد: در کارهای صنعتی، صنایع دستی و ابزاری و زیبا سازی و برای گیاهان آپارتمانی می توان از چوب بامبو استفاده کرد البته چوب بامبو باد شکن نیز هست.
بازرگان در خصوص ويژگيهای برجسته این ایده و طرح برای مشتریان نیز بیان کرد: دوام، زیبایی، کاری نو و جدید با هزینه کم، در مصارف ساختمانی، دکوراسیون و صنعت مبل و داربست، سازگاری با محیطزیست، استحکام توأم با سبکی، مقاومت در برابر رطوبت، عدم تغییر سایز و ابعاد، آلودگی ایجاد نمیکند و در برابر زلزله و باد نیز مقاوم است.
وی توضیح داد: بامبو یک مصالح پایدار است که بهراحتی میتوان در مدتزمان کوتاهی کشت و برداشت شود و میتوان از آن استفاده مجدد کرد.از بامبو در مصالح ساختمانی برای ساخت داربست، پل و سازه و خانه و بتن سازی با الیاف بامبو، می توان استفاده بسیاری کرد.
بازرگان افزود: بامبوها بهگونهای هستند که هنگام رشد میتوانند شکل و ساختار دلخواه را به خود بگیرند. و سطوح مقاطع دایره بیضی و مربع و… را به آنها داد. چوب بامبو بسیار ظریف است؛ اما در مقابل گرما دارای قدرت بسیاری است و نیز از انعطافپذیری خوبی بهرهمند است و نکته جالب اینکه لازم نیست چوب بامبو بیشتر از یکبار کاشته شود، می شود یکبار آن را کاشت و هرسال محصول برداشت کرد و بیشتر از درختان ساکن اطرافش تولید اکسیژن میکند، شدت نور آن پایین است و این چوب در برابر اشعه ماورا بنفش نگهداری میشود.
این ایده دهنده کاشت بامبو با بیان اينکه بامبو گیاهی است که اندازه شیر گاو پروتئین دارد گفت: نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد شاخههای گیاه بامبو سرشار از پروتئین بالا و از این منظر شبیه به شیر گاو است. این یافتهها میتواند به پیشگیری از بیماریهایی مانند چاقی، دیابت و سرطان کمک کند.
وی در پایان با بیان اینکه امیدواریم گیاه بامبو در استان همدان با پیگیری مسئولین کاشت شود و بهره برداری از آن شروع و اشتغال فراوان ایجاد کند.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.