شهرستان فامنین در زمینه صنایع فرآوری گلمحمدی دارای دو واحد سنتی گلابگیری است.
به گزارش ندای غرب، منصور خزایی مدیر جهاد کشاورزی فامنین میزان برداشت محصول از هر هکتار مزرعه گل محمدی را به طور متوسط دو تن برشمرد و گفت: این شهرستان در زمینه صنایع فرآوری گلمحمدی دارای دو واحد سنتی گلابگیری است.
وی با بیان اینکه از سطح هفت هکتاری مزارع گل محمدی این شهرستان ۴۳ کیلو تولید گل خشک و ۱۴۰۰ لیتر تولید گلاب داریم، افزود: گل محمدی به دلیل تحمل کمآبی و باردهی سریع، کاشت و نگهداری آسان یکی از مناسبترین گونههای قابل کشت در سطح استان از جمله شهرستان فامنین به شمار میرود که کشت این محصول میتواند زمینهساز ایجاد اشتغال، رفع بیکاری و درآمدزایی مناسبی در منطقه باشد.
خزایی با بیان اینکه گل محمدی هم بصورت خشک مورد استفاده قرار میگیرد و هم در صنعت گلابگیری کاربرد دارد و در طب سنتی و اسلامی مصرف آن بسیار تاکید شده است، اضافه کرد: به دلیل مزایای زیادی که کشت این گیاه دارد سازمان جهاد کشاورزی برنامه توسعه کشت گل محمدی را جزو برنامههای خود دارد و در این راستا اقداماتی از جمله ترغیب کشاورزان به کشت این محصول، آموزش کشاورزان برای کاشت و برداشت اصولی گل محمدی، جذب اعتبار و افزایش سطوح زیر کشت، لحاظ کرده است.
گفتنی است گل محمدی یکی از ارزشمندترین و مشهورترین گیاهان دارویی جهان بشمار میرود. گل تر، گل خشک، گلاب و مربای آن خوراکی است.اسانس، گلاب و گل خشک از فرآوردههای صادراتی آن بوده، اسانس این گل در صنایع عطرسازی، آرایشی، درمانی قابل مصرف است و در درمان افسردگی و طب سنتی کاربرد فراوانی دارد.
هر ساله همزمان با نیمه اردیبهشت ماه و شکوفایی گلهای معطر پر طراوت، برداشت گلهای خوش عطر محمدی از گلستانهای استان رنگ و بویی وصف نشدنی به طبیعت این باغات میدهد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.