ما درشبکه های اجتماعی
تلگرام: @nedayegharb اینستاگرام: @nedayegharb ایتا: @nedayegharb روبیکا: @nedayegharb

مسکن ملی تامین کننده نیاز ثروتمندان یا تامین مسکن ضعفا!

مسکن ملی تامین کننده نیاز ثروتمندان یا تامین مسکن ضعفا!

یک تحصیلکرده رشته عمران و معماری و نخبه استان همدان در مورد مسکن ملی به گزارشگر  ندای غرب ینگونه گفت:مسکن ملی متاسفانه پاسخگوی تامین نیاز ضُعفا و اقشار کم درآمد نیست.

 

یک تحصیلکرده رشته عمران و معماری و نخبه استان همدان در مورد مسکن ملی به گزارشگر  ندای غرب ینگونه گفت:مسکن ملی متاسفانه پاسخگوی تامین نیاز ضُعفا و اقشار کم درآمد نیست.

محسن بازرگان ادامه داد: رویه ای اشتباه در واگذاری زمین و ساخت دولتی مردم را بی خانمان کرده است. متاسفانه تصمیم گیران جامعه ایران و مسئولین از قشر مرفه جامعه هستند و کلا با آمایش سرزمینی و منطقه ای بیگانه اند.

وی ادامه داد: واگذاری زمین می‌بایست به اقشار بدون پیش پرداخت ۴۰ میلیون تومانی انجام می‌گرفت.

تمام سرمایه یک مستاجر پول پیش خانه  استیجاری است 

بازرگان با اشاره‌ به اينکه در روند قبلی واگذاری مسکن ملی مردم را با وعده آورده شخصی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان گول زدند و برای کل کشور یک نسخه پیچیدند افزود: هرچند بر سر وعده خود هم نماندند و چندین برابر از مردم طی روند ساخت دریافت کردند و هم اکنون مساکن ملی نیمه کاره هستند و مردم دیگر آورده ای ندارند که پرداخت کنند.

وی خاطرنشان کرد: در روش جدید و واگذاری زمین هم که مالک خود سازنده را پیدا و مهیای ساخت شود متاسفانه از مردم مبلغ واریزی ۴۰ میلیون تومان را درخواست نمودن که باز هم باعدم توجه به آمایش سرزمینی و منطقه ای به بن بست خورده و در شهرستانها اگر محدود افرادی هم از پول پیش منزل خود گذشته و مبلغ را واریز کردند آواره شده اند و بلاتکلیف ماندند.

چرا دولت از نخبگان مردمی مشورت نمی‌گیرد و توجهی به شرایط هر منطقه استان و شهرستان ندارد

این نخبه استان همدان با بیان اینکه متاسفانه اکثر قوانین کشور به نفع ثروتمندان، مجلسی ها و مدیران حقوق بگیر و تعداد زیادی از کارمندان است و بنده قادر به اثبات آن هستم، ادامه داد: فردی که برای مسکن ملی ثبت نام کرده و تمام زندگی خود را تا کنون برای مسکن داده و دیگر توانایی پرداخت بیشتر آورده شخصی را ندارد چه باید بکند. اینجاست که پای دلالان و ثروتمندان دوباره باز شده و با پرداخت آورده فرد و مقدار اندکی بیشتر از آورده متقاضی، مسکن ملی را تصاحب کرده و می کنند.

وی خاطرنشان کرد: حالا از سویی متقاضیان در سیستم کشوری و بانکی وام مسکن گرفته اند و از سوی دیگر مسکنی ندارند. از طرفی مبلغ باز پرداخت اقساطی که ماهانه متقاضیان مسکن ملی باید برای دریافت وام پرداخت کنند عملا هیچ باز پرداختی با این شرایط در توان متقاضی مسکن ملی نیست.

گزارش شهروندی

بنابر گزارشات روزانه شکایات زیادی از اقشار مختلف جهت شرایط ناگوار ارائه مسکن ملی می‌شنویم که نمونه ای از آن را در ذیل می‌آوریم.

یک‌شهروند : ببخشید می خواستم مشکل مسکن نهضت ملی که الان همه درگیر آن هستند را بگویم خدمتتان که شاید به کمک شما به گوش مسئولین برسد. ثبت نام مسکن ملی سال ۱۳۹۹ آغاز شد و با وعده تامین مسکن برای کسانی که مسکن ندارند آغاز شد.

برای شروع در سال ۱۳۹۹ آورده اولیه برای هر خانوار چهل میلیون تومان بود که قشر ضعیف با گرفتن وام یا فروش طلا به حساب اعلامی واریز کردند. اما امسال طبق پیام های ارسالی تا به امروز چهارصد میلیون تومان به همان حساب واریز کردیم. حالا امروز که برای انتخاب واحد ساختمانی رفتیم یک قرارداد جلوی ما گذاشتند که واقعا همه ما متقاضیان شوکه شدیم. با توجه به اینکه زمین به صورت رایگان تحویل پیمانکار شده است ولی از ما یک میلیارد و دویست میلیون تومان علاوه بر آورده چهارصد میلیونی درخواست نمودند. وام ۵۵۰ میلیون تومانی که ۱۲ ساله است و بازپرداخت آن وام ماهیانه ۱۲ میلیون تومانی یک طرف و از طرفی متراژ مفید خانه ۱۳۰ متر هست که علاوه بر آن ۶۵ متر انباری و تراس و پارکینگ هم آوردن روی متراژ که جمعا شده ۱۹۵ متر و از قرار متری ۱۱ میلیون تومان که جمعا از ما دو میلیارد و صد و چهل میلیون تومان می‌خواهند دریافت کنند آن‌هم ۲ ماهه این ظلم را به این بزرگی ما به چه کسی بگوییم .شاید از طریق شما به گوش مسئولین برسد ممنونیم.

در پایان این گزارش باید گفت: شرایط برای دیگر متقاضیان در کشور بهتر از این نیست و اصلا شرایط زندگی و درآمد زن سرپرست خانوار، کارگر فصلی و پاکبانها و قشر کم درآمد و جوانان خواستار ازدواج دیده نشده است و در بعضی شهرستانها حتی فرد می‌تواند منزل مسکونی را با کمتر از این مبلغ خواسته شده خریداری کند و اگر چنین پولی داشتند چرا چندین برابر برای داشتن مسکن ملی و وام بدهند. امیدوارم نمایندگان مجلس و وزرا اهتمام ویژه ای به موضوع مسکن ملی داشته باشند و شرایط را با مشورت گرفتن از نخبگان دیده نشده به سر منزل مقصود برسانند.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*