به گزارش ندای غرب، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: پویش ملی تغذیه سالم با محوریت نان کامل، حرکتی ملی برای ارتقای سلامت جامعه است و استان همدان با فعالیت ۵۷ نانوایی در این زمینه پیشتاز بوده و هدف، گسترش دسترسی عموم مردم به نانی سالمتر و مغذیتر است. وی با بیان اینکه […]
به گزارش ندای غرب، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: پویش ملی تغذیه سالم با محوریت نان کامل، حرکتی ملی برای ارتقای سلامت جامعه است و استان همدان با فعالیت ۵۷ نانوایی در این زمینه پیشتاز بوده و هدف، گسترش دسترسی عموم مردم به نانی سالمتر و مغذیتر است.
وی با بیان اینکه شهروندان برای اطلاع از این نانوایی ها می توانند به آدرس (https://B2n.ir/ug5895 )مراجعه کنند افزود:یکی از محورهای اصلی برنامههای ملی در زمینهی ارتقای سلامت مردم، بهبود الگوی تغذیهای جامعه است و در این راستا، تولید و مصرف نان کامل از برنامههای مهم وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی در سراسر کشور است.
وی ادامه داد:خوشبختانه در استان همدان، ۵۷ نانوایی فعال در زمینهی پخت نان کامل داریم که این عدد رو به افزایش است و نشاندهندهی استقبال مردم از تغذیه سالمتر میباشد.
بهنشان ادامه داد: نان کامل از آردی تهیه میشود که سبوس آن جدا نشده است و این سبوس حاوی فیبر، ویتامینهای گروه B، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهایی است که برای بدن بسیار ضروری هستند.
وی ادامه داد:در مقابل، در نانهای سفید و صنعتی، معمولاً بخش زیادی از این مواد مغذی حذف میشود و بنابراین نان کامل نهتنها ارزش غذایی بالاتری دارد، بلکه به سلامت دستگاه گوارش، کنترل قند خون و حتی پیشگیری از چاقی کمک میکند.
رئيس مرکز بهداشت استان همدان گفت:مصرف مداوم نان کامل میتواند یکی از گامهای ساده ولی اثرگذار در جهت کاهش بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع دو، فشار خون بالا و چاقی باشد همچنین مردم با مصرف این نان احساس سیری بیشتری دارند، و این موضوع به کنترل وزن کمک میکند.
وی اضافه کرد:از سوی دیگر، این حرکت بخشی از پویش ملی تغذیه سالم است که هدف آن اصلاح الگوی غذایی مردم و ارتقای کیفیت مواد خوراکی بهویژه نان، شیر، روغن و نمک مصرفی است.
وی عنوان کرد: این طرح صرفاً تغییر نوع آرد نیست؛ بلکه آموزش نانوایان برای رعایت استانداردهای پخت، میزان سبوس و نحوه نگهداری صحیح نان هم در دستور کار قرار دارد و همزمان، با همکاری رسانهها و مراکز بهداشت، آموزشهای عمومی برای آگاهی مردم از فواید نان کامل در حال اجراست.
دکتر بهنشان افزود: توصیه ما این است که مردم در انتخاب نان روزمره خود دقت کنند و ترجیحاً از نانهای تهیهشده با آرد کامل استفاده کنند چرا که این تغییر کوچک میتواند تأثیر بزرگی بر سلامت خانوادهها داشته باشد و گامی مهم در مسیر جامعهای سالمتر باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.