ما درشبکه های اجتماعی
تلگرام: @nedayegharb اینستاگرام: @nedayegharb ایتا: @nedayegharb روبیکا: @nedayegharb

حفاظت از جنگل‌ها با اجرای جنگلداری اجتماعی و مشارکت مردم

حفاظت از جنگل‌ها با اجرای جنگلداری اجتماعی و مشارکت مردم

معاون منابع طبیعی کشور گفت:باید سند جامع و منسجمی داشته باشیم تا بتوان جنگل داری اجتماعی را در مناطق مورد نیاز با کمک مردم پیش برد.

 

به گزارش ندای غرب، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: طرح های مدیریت صیانت سه تا پنج ساله است و امسال برای ۲۸ حوضه از ۱۰۴ آبخیز شمال کشور این طرح ها در دست تهیه است.

رسول اشرفی پور افزود : برای جنگل های خارج از شمال کشور نیز بر اساس طرح صیانت، برنامه های احیا و بازسازی دنبال می شود با این وجود برای این کار هم با محدودیت اعتباری مواجه هستیم.

وی بیان کرد: جنگل ها یکی از اکوسیستم های منحصر به فرد کشور محسوب می شود که حدود ۱۴.۳ میلیون هکتار سطح جنگل های طبیعی کشور است که با در نظر گرفتن بیشه زارها و جنگل های دست کاشت، سطح پوششی جنگل در کشور به ۱۷.۵ میلیون هکتار می رسد.

اشرفی پور ادامه داد: اهمیت دارد نسبت به حفاظت و مدیریت فنی و اجرایی اقدام کرد که با توقف بهره برداری چوبی در جنگل های شمال از ابتدای برنامه ششم، موضوع تهیه و اجرای طرح های مدیریت پایدار جنگل داری شمال کشور پیش آمد.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: با وجود اینکه مطالعات تفصیلی اجرایی طرح های مدیریت پایدار شمال کشور از سال ۱۴۰۲ شروع شد اما انجام این مطالعات به تخصیص اعتبارات دولتی گره خورده است.

وی تصریح کرد: به دلیل محدودیت شدید اعتبارات دولتی در عمل، تهیه طرح های مدیریت پایدار جنگل های شمال کشور در هفت سال گذشته پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته است.

اشرفی پور افزود: بنابراین باید یک ابتکار عمل می رفتیم یعنی مهمترین اقدامات فنی حفاظتی اجتناب ناپذیر را باید فهرست می شود که این کار صورت گرفت.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید کرد: بنایراین پیش بردن جنگل های شمال تنها بر اساس مدیریت دولتی، عقلانی و شدنی نیست بنابراین برای مدیریت جنگل ها هرکاری به طور حتم نیازمند مجری است.

اشرفی پور گفت: در یک کار ابتکاری بر اساس مواد قانونی، قانون برنامه هفتم پیشرفت سعی شد یک بسته مدیریت صیانتی و جنگل داری نوین برای مدیریت جنگل های هیرکانی تعریف شود.

وی افزود: بر اساس این طرح حوزه های آبخیز یک به یک دارای مجری می شود تا مهمترین اقدامات فنی و اجرایی این جنگل ها که هفت سال به علت اختصاص نیافتن اعتبار دولتی مورد نیاز به دست فراموشی شده دوباره احیا شود.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: مهمترین اقدامات فنی و اجرایی شامل پرورش توده های جوان جنگلی دست کاشت و طبیعی، حصار کشی دور پارسل ها که در بیشتر جاها از بین رفته، مرمت و نگهداری جاده های جنگلی به عنوان شریان محوری حفاظت و مدیریت جنگل می شود.

اشرفی پور بیان کرد: مجری این کارها را برای منابع طبیعی در سطح جنگل انجام داده و دستمزد خود را از طریق ظرفیت های زراعت چوب که در شمال کشور، پرداخت می شود.

وی ادامه داد: بسیاری از مسایل جنگل با مسایل اقتصادی اجتماعی منطقه گره زده شده است در حالیکه برای مدیریت جنگل های خارج از شمال با بیش از این با جوامع محلی و ذی نفعان در ارتباط باشیم تا بتوان با برنامه ها و ابتکارات جدید کارها را پیش برد.

اشرفی پور افزود: برای جنگل های به غیر از شمال از جمله جنگل زاگرس بسته جنگلداری اجتماعی تعریف شده است که البته هم اینک پیش نویس این سند مهیا شده و آن را به شور عمومی می گذاریم.

وی اضافه کرد: باید سند جامع، منظم و منسجمی داشته باشیم تا بتوان جنگل داری اجتماعی را در مناطق مورد نیاز با کمک مردم پیش برد.

اشرفی پور بیان کرد: جنگل داری اجتماعی چند هدف عمده را دنبال می کند که اصلی ترین آنها حفاظت و مدیریت فنی اجرایی جنگل، احیا، بازسازی و توانمند سازی رویشگاه به مرور زمان و با مشارکت مردم، توانمند سازی جوامع محلی با اصلاح برخی رفتارهای غلط نسبت به طبیعت، بهره گیری از دانش و تجارب بومی این افراد است.

وی اظهار کرد: یکی از اولویت های سازمان منابع طبیعی اعتماد سازی است که در این راستا از تسهیل گران استفاده می شود که عمده آنها باید از تشکل های زیست محیطی باشد تا بتواند پیوند خوبی بین ما و جوامع محلی ایجاد کند.

 

 

 

 

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*