ما درشبکه های اجتماعی
تلگرام: @nedayegharb اینستاگرام: @nedayegharb ایتا: @nedayegharb روبیکا: @nedayegharb

افتادگی مثانه یا سیستوسل یکی از عوامل عفونت ادراری در بانوان 
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان: 

افتادگی مثانه یا سیستوسل یکی از عوامل عفونت ادراری در بانوان 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: افتادگی مثانه در موارد شدید می‌تواند موجب انسداد جریان ادرار و گاهی عفونت ادراری در بانوان شود.

به گزارش ندای غرب به نقل از وب‌دا همدان، منصوره رفایی با بیان اینکه افتادگی مثانه در زمره یکی از مراجعات پر تکرار بانوان در سنین بالا قرار دارد اظهار کرد: افتادگی مثانه یا سیستوسل به حالتی گفته می‌شود که در آن عضلات کف لگن که حمایت کننده اطراف مثانه و دیواره واژن هستند ضعیف شده و باعث می‌شود مثانه از جایگاه طبیعی خود در لگن، پایین‌تر قرار گرفته و به سمت دیواره قدامی واژن فشار وارد کند.

مدیرگروه بهداشت مادر و کودک با اشاره به اینکه افتادگی مثانه می‌تواند به صورت خفیف، متوسط و شدید در افراد بروز و ظهور یابد گفت: افتادگی مثانه در موارد خفیف ممکن است هیچ علائم واضحی نداشته باشد اما در موارد متوسط یا شدید میتواند علائمی همچون احساس بیرون زدگی یک توده از دهانه واژن، احساس پُری یا فشار در ناحیه لگن و واژن به همراه داشته باشد که این احساس ممکن است زمانی که شخص ایستاده است، سرفه می‌کند و یا اجسام سنگین را بلند می‌کند بیشتر اتفاق بیافتد.

بی‌اختیاری و مشکل در دفع ادرار از جمله پیامدهای افتادگی مثانه 

عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی همدان در ادامه افزود: مشکلات دفع ادرار از جمله مشکل در شروع جریان ادرار، احساس اینکه مثانه به طور کامل تخلیه نشده، احساس نیاز مکرر به ادرار کردن یا نشت ادرار و یا بی‌اختیاری ادراری از جمله پیامدهایی است که فرد در افتادگی مثانه تجربه می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: افتادگی مثانه می‌تواند بر اثر عواملی همچون افزایش سن، چاقی، یبوست مزمن، سرفه‌های مزمن، فعالیت های سنگین و بلند کردن اجسام بصورت غیر اصولی، خصوصا در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعدتر هستند، یعنی بافت‌های عضلانی و پیوندی ضعیف‌تری دارند، ایجاد شود.

مدیر گروه بهداشت مادر و کودک در ادامه به روش‌های پیشگیری و درمان افتادگی مثانه اشاره کرد و افزود: کاهش وزن، جلوگیری و درمان یبوست، بلند کردن اجسام سنگین به صورت اصولی (طوری که به کف لگن فشار وارد نشود) و انجام ورزش‌های کف لگن (مانند تمرینات کِگِل) جهت پیشگیری و درمان بسیار موثر است.

رفایی در پایان با توصیه به اینکه در صورت داشتن علائم افتادگی مثانه باید به ماما یا پزشک متخصص مراجعه شود، عنوان کرد: در بعضی موارد نیز جهت کنترل و کاهش علائم از پشتیبان‌های واژینال که به حمایت از مثانه کمک می‌کنند استفاده می‌شود و در موارد شدید این ناراحتی با عمل جراحی مرتفع می‌شود.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*