ما درشبکه های اجتماعی
تلگرام: @nedayegharb اینستاگرام: @nedayegharb ایتا: @nedayegharb روبیکا: @nedayegharb

اجرای ۱۰۰ برنامه مختلف در هفته منابع طبیعی/ احیا ۵۰۰ هکتار از اراضی بیابانی در استان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان:

اجرای ۱۰۰ برنامه مختلف در هفته منابع طبیعی/ احیا ۵۰۰ هکتار از اراضی بیابانی در استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: ۵۰۰ هکتار از اراضی بیابانی این استان با کاشت گونه‌های مقاوم به کم آبی احیا شده است.

اسفندیار خزائی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان در نشست خبری با خبرنگاران اظهارکرد: استفاده بی رویه از منابع آب موجب بروز فروچاله و بیایانی شدن بخشی از اراضی این استان به ویژه در شهر قهاوند شده است.

وی افزود: بیایانی شدن بخشی از اراضی این استان به واسطه کمبود بارش نیست بلکه مهمترین علل آن تخریب زمین، چراب مفرط دام و استفاده بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه‌داد: ۵۰۰ هکتار از اراضی بیابانی این استان با کاشت گونه‌های مقاوم به کم آبی احیا شده است.

خزائی گفت: متوسط فرسایش خاک در استان همدان ۱۰ تا ۱۲ تن در هکتار طی یکسال است البته فرسایش به میزان ۱۰ تن در هکتار امری طبیعی است.

وی خاطرنشان کرد: بخش زیادی از فرسایش خاک نتیجه عملکرد انسان در برخورد با زمین از جمله شخم در جهت شیب است و مطالعات گویای این است که میزان فرسایش خاک در دیم زارهای کم بازده هفت برابر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: به دنبال تبیین برنامه هفتم توسعه، این اداره کل امسال با رویکرد جدیدی کار خود را شروع و برای حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع در راستای فصل هفت امنیت غذایی تلاش کرد.

وجود  ۴۳ هزار و ۶۷۳ هکتار اراضی جنگلی، ذخایر جنگلی و پارک های جنگلی در استان

خزائی افزود: لازمه حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی تثبیت مالکیت است که در این راستا از گذشته برای ۸۷۰ هزار هکتار از اراضی ملی اسناد دفترچه‌ای صادر شده بود اما این اسناد دقیق نبود.

وی اضافه‌کرد: این اداره کل اجرای طرح کاداستر و رفع تداخلات اراضی را از سال ۱۴۰۰ شروع کرد و آن را با دقت بالا به نتیجه رساند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان‌کرد: معاونت حفاظت در زمینه مرزهای استان که باید با استان‌های همجوار تطبیق می‌شد به جز در ۲ قسمت، با همکاری استانداری و اداره ثبت اسناد و همکاری نهادهای مرتبط در استان‌های مجاور این کار اجرایی شد.

خزائی گفت: ۴۳ هزار و ۶۷۳ هکتار اراضی جنگلی، ذخایر جنگلی و پارک های جنگلی در این استان وجود دارد که همدان استانی کم جنگل به شمار می‌رود با این وجود درختان باارزش در بخش ایران تورانی و زاگرس تنوع بالایی دارد.

وی افزود: همدان در کاشت یک میلیارد درخت سهمیه بیشتری از استان‌های مجاور را به خود اختصاص داد به گونه‌ای که سالانه سه میلیون و در مجموع ۱۲ میلیون اصله نهال در طی چهار سال باید بکارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه‌کرد: پویش‌های مختلف در راستای کاشت یک میلیارد درخت در این استان برگزار شده که همه این پویش‌ها به علت پیشینه فرهنگی استان با استقبال مواجه شده است.

همدان  ۶۵۵ هزار هکتار مرتع دارد

خزائی اظهارکرد: همدان با ۶۵۵ هزار هکتار مراتع یک استان مرتعی به شمار می‌رود و با وجود یک هزار و ۵۶۸ گونه گیاهی از تنوع زیستی بالایی در مراتع برخوردار است.

وی گفت: تعدادی زیادی گونه‌های دارویی، معطر و صنعتی در طبیعت این استان رشد می‌کند که می‌توان این گونه‌ها را با برنامه‌ریزی تجاری‌سازی کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: همدان تنها استانی است که وسعت مستثنیات آن از اراضی ملی بیشتر است بنابراین حراست از این عرصه‌ها بسیار سخت است.

خزائی بیان‌کرد: این استان در یک فلات بلند قرار دارد بر این اساس هیچ آبی وارد همدان نمی‌شود بنابراین در حوزه سرزمینی و در راستای حفظ حوزه آبخیز باید بیشتر تلاش شود.

عشایر تقویم کوچ را رعایت کنند

وی گفت: همدان دارای چهار حوزه آبخیز است که حوزه قره چای به سد ساوه، گاماسیاب به سد کرخه، سفید رود به دریای خزر و آب حوزه گاوشان ابتدا وارد سد دربندی خان عراق سپس به خلیج فارس می‌ریزد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: برای کاشت یک میلیارد درخت نیاز به بارش باران هم داریم چرا که میزان رطوبت در عرصه ها اگر پایین بیایید استقرار گونه گیاهی سخت می‌شود.

خزائی با تاکید بر اینکه عشایر باید تقویم کوچ را رعایت کنند اظهارکرد: کوچ تابع اقلیم و شرایط آب و هوایی است و برخی مواقع وضعیت آب و هوایی به گونه‌ای است که ماندن عشایر در قشلاق را سخت کرده و اقلیم همدان هم برای حضور عشایر مهیا نیست بنابراین برای مدیریت این مشکل باید در سطح ملی سه قوه تلاش کنند.

وی ادامه‌داد: آتش زدن کاه و کلش مزارع ظلم به طبیعت و یک کار غیر علمی است چرا که موجب سوختن هموس خاک می‌شود در حالیکه بقایای محصولات در تعلیف دام کمک می‌کند.

 

 

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*