بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان امروز با حضور هنرمندان و مسئولان استانی آغاز به کار کرد.
به گزارش ندای غرب، افتتاحیه بیست و نهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان امروز ۱۱ آبان ماه با حضور مجید قناد، علی فروتن و حمید گلی(عموهای فیتیلهای) حمید کاظمی(عمو صفا و گیگیلی ها) با اجرای برنامههای شاد و متنوع در کنار حضور پرنشاط کودکان و نوجوانان همدانی آغاز به کار کرد.
در این دوره از جشنواره ۱۸ گروه نمایشی از سراسر کشور اجرای نمایش خواهند داشت و شش کشور خارجی نیز در جشنواره حضور دارند.
در ابتدا شهردار همدان از برگزاری جشن ملی ثبت جهانی هگمتانه در این شهر خبر داد و گفت: دبیرخانه دائمی جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان خواهد بود.
سیدمسعود حسینی در مراسم افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان که با حضور گسترده هنرمندانی از سراسر کشور و استقبال کودکان و نوجوانان همدانی در سالن امام علی شهر همدان برگزار شد، اظهار کرد: استان همدان در سالجاری شاهد دو رویداد بزرگ مهم شامل ثبت جهانی هگمتانه و نیز بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان بوده که برگزاری این رویدادها موجب خوشحالی مردم و ایجاد شور و نشاط اجتماعی در جامعه شده است.
وی با اشاره به ثبت جهانی هگمتانه، افزود: ثبت تپه هگمتانه به عنوان یک اثر تاریخی جهانی در یونسکو یکی از رویدادهایی بود که از بیش از ۲۰ سال پیش مردم همدان منتظر چنین رویداد بزرگی برای این شهر بودند.
حسینی ادامه داد: طی حضور هفته گذشته وزیر میراث فرهنگی در استان همدان تصمیم بر آن شد که به مناسبت این اتفاق مبارک و بی نظیر جشن ملی و مردمی ثبت جهانی هگمتانه در این استان برگزار شود که بهطور قطع این رویداد مهم با محوریت استاندار همدان برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران و به فرمایش مقام معظم رهبری مرکز همه ارزشهای تمدنی است، تصریح کرد: مفاخری چون بوعلی سینا، باباطاهر، عینالقضات همدانی، شهید مدنی، شهید همدانی، چیت سازیان، آخوند ملاعلی و نیز کودکان به عنوان سرمایههای پایتخت تاریخ و تمدن ایران را میتوان از جمله مفاخر این شهر برشمرد.
حسینی همدان را خاستگاه جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان دانست و یادآور شد: مفتخریم که بیست و نهمین دوره این جشنواره را در استان همدان برگزار میکنیم ضمن اینکه اعلام کردیم دبیرخانه دائمی این جشنواره در شهر همدان خواهد بود.
وی از تشکیل کمیته ۱۹ گانه برای بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در این استان به منظور برگزاری هر چه مطلوب این برنامه خبر داد و افزود: از نمایندگان همدان در مجلس شورای اسلامی که برای بازگرداندن این جشنواره به همدان که یکسال غیبت داشت، تلاش کردند نهایت تقدیر را داریم .
حسینی خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره حاصل تلاش تمامی دستگاههای ذیربط اعم از استانداری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و شورای اسلامی شهر همدان به ریاست استاندار همدان به عنوان رئیس ستاد برگزاری این جشنواره بوده که از همه آنان کمال تقدیر را داریم.
۵۹ اثر نمایشی و هفت اثر خارجی شرکت کننده در جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان
در ادامه دبیر بیست و نهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: ۵۹ اثر نمایشی و هفت اثر خارجی شرکت کننده در بخشهای مختلف این رویداد، میزبان مخاطبان تئاتر در مجموعههای مختلف نمایشی استان همدان خواهند بود.
امیر مشهدی عباس جمعه ۱۱ آبان ماه در آئین افتتاحیه بیست و نهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان ضمن قدردانی از مسئولان همدانی و بازگشت این جشنواره به همدان، اظهار کرد: مردم همدان بهترین تماشاچیان دنیا هستند و هیچ کجا تماشاچیانی بهتر از مردم همدان پیدا نمیکنید.
وی با اشاره به اینکه بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان از ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه در همدان برگزار خواهد شد، افزود: گروههای بینالمللی از ازبکستان، عراق، برزیل، ترکیه و روسیه در این رویداد اجرا خواهند داشت.
مشهدی عباس ضمن اشاره به استقبال خیلی خوب مردم از آئین افتتاحیه این جشنواره، ابراز امیدواری کرد امسال نیز همچون سالهای گذشته، ستاد جشنواره اتفاقات خوبی رقم بزند و اجراهای خوبی داشته باشد.
این جشنواره به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی و هنری کشور است
استاندار همدان هم با بیان اینکه آشنا کردن کودکان و نوجوانان با مهارتهای اجتماعی از اهداف برگزاری جشنواره تئاتر است، گفت: انسان دائما به آموختن نیاز دارد و در این مسیر هیچ ابزاری بهتر از هنر نمیتواند مهارت را به انسان آموزش دهد.
حمید ملانوری شمسی در مراسم افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان که با حضور گسترده هنرمندانی از سراسر کشور و استقبال کودکان و نوجوانان همدانی برگزار شد اظهار کرد: جامعه به برگزاری چنین برنامههایی که شور و نشاط را به جامعه تزریق کند نیاز دارد ضمن اینکه چنین برنامههایی برخی مفاهیم و مهارتها را به ما میآموزد.
وی افزود: این جشنواره به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی و هنری کشور، فرصتی منحصر به فرد برای ترویج هنر تئاتر و نقش آن در رشد و آموزش کودکان و نوجوانان فراهم میکند.
ملانوری شمسی ادامه داد: جشنوارهها در قالب تئاتر به عنوان یک ابزار بزرگ فرهنگی بوده که به صورت زنده و جذاب میتواند گفتگو و ارتباط را بین خود و مخاطب برقرار کند و بسیاری از موضوعات را ما بفهماند و نقش مهمی در شکلدهی به باورها و ارزشهای اجتماعی کودکان و نوجوانان میتواند داشته باشد.
ملانوری اضافه کرد: بهطور حتم در طول سالها آنچه که در قالب ابزار هنر، تئاتر، فیلم و سینما به ما عرضه شده بیشتر در ذهن ما ماندگار شده و یاد گرفتهایم.
وی آشنا کردن کودکان و نوجوانان با مهارتهای اجتماعی و تقویت باورهای فرهنگی و هنجاری را از جمله اهداف این جشنواره دانست و خاطرنشان کرد: این رویداد مهم فرهنگی و هنری نهتنها در سطح استان همدان بلکه باید در سطح ملی و بینالمللی تأثیرگذار باشد و پیامهای فرهنگی و اجتماعی آن به جامعه بزرگتری منتقل شود.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.